Få svar på DIT spørgsmål om ebøger, ekurser og medlemssider!
Få gratis hjælp til at komme i gang med din egen ebog eller medlemsside. Det eneste, du skal gøre er, at sende mig en email.
Jeg vil herefter lægge mit svar på denne blog. (Du er velkommen til at være anonym).

Send dit spørgsmål om ebøger og medlemssider til mig herfra.

Sådan får du søgeord efter Google har lukket for data

Skrevet af Bjarke Klüwer

Google har i dag fjernet muligheden for at se hvilke søgeord dine besøgende søger og efterfølgende finder din hjemmeside, blog eller salgsside på. Så fra nu af, kan du ikke se hvilke søgeord folk bruger for at finde din side i dit statistik-system, såsom Google Analytics, for der er søgeordene der stammer fra Google blevet gemt bag udtrykket (not provided).

Det har været længe undervejs. Dog har Google tidligere kun filtreret søgeord væk fra folk der søgte på Google, mens de var logget ind, f.eks. gennem Gmail.

Den danske SEO-ekspert, Mikkel deMib Svendsen, har skrevet et blogindlæg om hvordan du fremover kan få tilnærmede informationer om hvilke søgeord du bliver fundet på i Google, bl.a. gennem Google Webmaster Værktøjer og Google AdWords.

Heldigvis er der stadig mulighed for at få at vide hvilke søgeord, du bliver fundet på, i andre søgemaskiner. Det kan f.eks. være Bing eller Yahoo. Disse data kan du så bruge til at finde ud af hvilke søgeord der konverterer bedst og bruge den viden til at finde ud af hvilke søgeord, du skal optimere dine sider til for at blive fundet – også i Google.

Du kan, hvis du har haft f.eks. Google Analytics installeret i senere tid, også gå tilbage i din statistik-historik og finde ud af hvilke søgeord, du tidligere er blevet fundet på i Google. En del af disse søgeord er listet som (not provided) i Google Analytics, men andre søgeord fra Google, der ikke er blevet gemt bag (not provided), kan give dig et fingerpeg om hvilke søgeord, du er blevet fundet på og hvor ofte det er sket. Den viden kan du sø bruge til at få et indtryk af hvilke søgeord og procentfordelinger der ligger bag (not provided). Det er dog svært at bruge det trick til at finde ud af hvilke
longtail-søgeord, da en del af dem vil være blevet "opslugt" af (not provided).


Vil du vide mere om hvordan du tjener penge på at sælge informationsprodukter?

Tilmeld dig her og modtag mit nyhedsbrev med vejledninger, tips og tricks til at tjene penge på informationsprodukter.