Få svar på DIT spørgsmål om ebøger, ekurser og medlemssider!
Få gratis hjælp til at komme i gang med din egen ebog eller medlemsside. Det eneste, du skal gøre er, at sende mig en email.
Jeg vil herefter lægge mit svar på denne blog. (Du er velkommen til at være anonym).

Send dit spørgsmål om ebøger og medlemssider til mig herfra.

Skal du arbejde hjemmefra eller finde et kontor

Skrevet af Bjarke Klüwer

Skal du arbejde hjemmefra eller finde et kontor?

Som internet-iværksætter kan du ofte selv vælge, hvor du har lyst til at arbejde. Du kan vælge at arbejde hjemmefra, finde en kontorplads i et kontorfællesskab eller gå all-in og finde et helt kontor, hvor kun du arbejder fra.

Men hvad er fordelene og ulemperne ved at arbejde hjemmefra eller "ude i byen"? Inden du tager din beslutning, så læs med her og bliv klogere på hvor du skal arbejde.

Arbejd hjemmefra
Den åbenlyse fordel ved at arbejde hjemmefra er, at du allerede har mange af de ting, du skal bruge, for at kunne arbejde. Du har adgang til nettet, en telefon, kontormøbler (om det så er spisebordet du bruger), printer og andet kontorudstyr. Samtidigt er huslejen for dit kontor også allerede på plads, så der behøver du ikke finde flere penge på budgettet til at dække den post.

Som du kan se, er det mange fordele ved at arbejde hjemmefra, men desværre er der også nogle fælder og ulemper, som du skal være opmærksom på. En af disse er, at du kan blive distraheret af ting, du er vant til at bruge hjemme i din fritid, som f.eks. TV, en snacktur i køleskabet, gåture med hunden osv. - alt sammen noget der kan distrahere dig væk fra dit arbejde foran computeren og give dig manglende fokus på dine arbejdsopgaver, især dem der kræver koncentration i længere tid.

Og fordi du arbejder samme sted, som du har fri, kan det også let blive til at du altid er lidt på arbejde og derfor ikke giver dig selv tid og lov til at holde fri og slappe af uden at tænke på dine arbejdsopgaver.

Kontorplads i kontorfællesskab
Du har også muligheden for at leje dig ind i et kontorfællesskab, hvor du deler et kontorrum med andre selvstændige og evt. deres ansatte. En plads i et kontorfællesskab er en god måde, at komme væk hjemmefra og adskille dit arbejdsliv og privatliv, både fysisk og mentalt. Nogle kontorfællesskaber tilbyder også en frokostordning i en kantine, så hvis du ikke er meget for at lave din egen mad eller smøre en madpakke, kan du stadig få en god nærende frokost der giver dig energi til at arbejde hele dagen.

Sammen med en kontorplads vil du også få muligheden for at møde andre iværksættere der kan give dig inspiration og sparring på dine projekter og fungere som dine kollegaer og give dig et socialt fællesskab. Nogle kontorfællesskaber er opbygget omkring fagområder, så du kan sidde i samme rum som andre IT-nørder, grafikere eller reklamefolk, som kan være en god måde, at få nye kunder på, hvis de andre iværksættere, du sidder på kontor sammen med har brug for en med din ekspertise.

Det, at du kommer til at møde andre mennesker, giver også en udfordring, for der kommer uundgåeligt til at være mere støj i lokalet, end hvis du sad alene hjemme hos dig selv. En god måde, at undgå støjen i fælleskontorer, er bruge høretelefoner og enten bare have dem i ørerne for at dæmpe støjen eller bruge dem til at lytte til radio eller musik. Hvis du ikke synes det er nok, kan du investere i støjreducerende høretelefoner.

Det bliver afspejlet i lejeprisen for din kontorplads, at I er flere der betaler leje, hvilket gør, at denne løsning er populær hos iværksættere.

Der er mange forskellige udstyrsniveauer, når det kommer til kontorfællesskaber. Nogle er helt skrabede, hvor du selv skal troppe op med dine egne kontormøbler, mens andre i den anden ende tilbyder receptionsservice, kantine, mødelokaler, brug af printere, fax og kopimaskiner.

Eget kontor
Hvis du har brug for at komme væk hjemmefra for at kunne fokusere, men ikke har lyst til at have folk rundt om dig, kan du vælge, at leje dig ind på dit eget kontor, hvor kun du sidder. Prisen er, ikke overraskende, ret høj, set i forhold de de andre kontorløsninger, som vi har kigget på her.
Du kan også opleve, at det er sværere at få et professionelt netværk. Til gengæld får du en arbejdsplads der er skræddersyet til dig og du kan få fred og ro til at fokusere på dit arbejde uden at blive afbrudt eller distraheret.

Vil du vide mere om hvordan du tjener penge på at sælge informationsprodukter?

Tilmeld dig her og modtag mit nyhedsbrev med vejledninger, tips og tricks til at tjene penge på informationsprodukter.